Ekipe zimske službe su na terenu, putevi prohodni, a najviše snijega ima na području Stričića i Pavića

BANJALUKA – Svi putevi koji su u Programu rada zimske službe su prohodni. Ekipe zimske službe su na terenu, gdje uklanjaju snijeg u skladu sa prioritetima.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u protekla 24 časa najviše snijega je palo na području Stričića i Pavića, gdje visina snježnog pokrivača iznosi od 40 do 50 centimetara.

Podsjećamo da Grad Banjaluka održava ukupno 2.200 kilometara putne mreže, od čega je nešto više od jedne trećine u Programu rada zimske službe.

Kako su naveli u nadležnom odjeljenju, u posebnim slučajevima se odobrava i vanredno čišćenje puteva ukoliko je riječ o težoj bolesti i drugim sličnim situacijama koje zahtijevau da se ti putni pravci očiste.

Kada je riječ o parkinzima, i oni su razvrstani u tri prioriteta, kao i saobraćajnice. U prvom prioritetu su parkinzi koji se nalaze u samom užem gradskom jezgru, a u drugom i trećem su ostali na kojima se vrši naplata.

Prognoza vremena: Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, u Banjaluci će danas preovladavati oblačno, ujutro i prijepodne uz mogućnost za povremeno provijavanje snijega, zatim suvo kako će se zadržati i tokom dana. Vjetar slab i promjenljiv, tokom dana slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura vazduha oko 1°C.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: