Efekti „Proljeća u Banjaluci“: Više od 140.000 posjetilaca, rast prihoda od 4,5 miliona KM

Blok događaja, organizovan u okviru „Proljeća u Banjaluci“, doprinio je rastu prihoda u ugostitetljstvu, trgovini i hotelijerstvu za više od 4,5 miliona KM u odnosu na isti period prošle godine, a događaji su okupili više od 140.000 posjetilaca, saopštio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom današnjeg sastanka sa organizatorima događaja u okviru „Proljeća u Banjaluci“, Radojičić je precizirao da je ovaj blok događaja, organizovan od polovine aprila do polovine juna, donio višestruke pozitivne efekte kako gradu tako i poslovnoj zajednici i građanima.

Prema njegovim riječima, ovaj blok manifestacija obuhvatio je više od 90 događaja koje su finansirali i Grad i oraganizatori. Prema sumiranim podacima, ovih 90 manifestacija posjetilo je više od 140.000 posjetilaca.

Više od 14.000 ljudi je učestvovalo u pripremi i organizaciji pomenutih događaja, a posebno smo zadovoljni iskazanim finansijskim efektima, pošto je u sektoru trgovine, ugostiteljstva i hotelijerstva došlo do rasta prihoda za 4,5 miliona KM. Pored toga, zabilježen je rast broja noćenja u gradu kao i prihoda od boravišne takse – naveo je Radojičić.

On je ocijenio da prikazani pokazatelji govore da je objedinjeni blok događaja itekako potreban Banjaluci.

Smisao organizacije „Proljeća u Banjaluci“ jeste da, s jedne strane, domaćim građanima ponudimo zanimljive i nove sadržaje, a sa druge strane da turistima ponudimo događaje po kojima će pamtiti boravak u Banjaluci i koji će ih i sljedećih godina vraćati u naš grad – naglasio je Radojičić.

On je najavio da će, povedeni dobrim rezultatima, ovaj blok događaja biti organizovan i dogodine, s tim da će do kraja ove godine biti raspisan i javni poziv koji bi omogućio svim građanima sa dobrim idejama da se prijave i budu u prilici da organizuju razne manifestacije, bilo da se radi o kulturi, turizmu ili sportu.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar: