“Duga” uskoro organizuje nove radionice: Sve više mladih zainteresovano za zmijanjski vez

Udruženje žena “Duga” svojim kreativnim radionicama i humanitarnim aktivnostima privlači veliki broj članova, a na kurseve heklanja i šivanja se sve više prijavljuju mladi.

“Raduje nas što se na kursevima i radionicama veza, tkanja, pletenja i heklanja sve više pojavljuju osobe koje žele da svoje vrijeme kvalitetno iskoriste i nauče nešto novo “, kazala je ovo za “Glas Srpske” članica i organizator “Duginih” aktivnosti, Vera Stefanović.

Pojasnila je da ovo utočište gotovo 30 godina prenosi znanja i ljubav prema zmijanjskom vezu na mlade naraštaje a od sredine septembra organizovaće novi kurs krojenja i šivanja za početni i napredni nivo, kao i ostale radionice što će zavisiti od broja prijavljenih.

Dodala da će uskoro organizovati aktivnosti za najmlađe.

“Ljeto u našem udruženju je uvijek rezervisano za rad sa djecom. Prošle godine organizovali smo radionice dekupaža, a ove godine planiramo prirediti radionice pletenja i zmijanjskog veza “, kazala je Stefanovićeva.

Istakla je ovo udruženje 2022. slavi 30 godina postojanja.

“ Brojke govore više od riječi i najbolji su pokazatelj vrijednog rada “Duginih” članica. Mi smo sa svojim saradnicima  dali oko 219.000 sati dobrovoljnog rada i na razne načine podržali 194.000 najugroženijih “, istakla je Stefanovićeva.

Dodala je da je projekat “Radost života 65+”, koji realizuju uz sufinansiranje grada okončan krajem januara, ali da su ponovo aplicirali za sredstva za ovu godinu.

“Ciljna grupa su osobe treće životne dobi. “Duga” je polaznicama  omogućila da  jednom sedmično od 10 do 12 časova vrijeme provedu   u kreativnom radu i druženju “, kazala je Vera.

Dodala je da su radionice pletenja i heklanja za djecu, penzionere i nezaposlene besplatne, te da se organizuju u prijepodnevnim satima.

“Za zaposlene organizujemo aktivnosti u prijepodnevnim časovima i njih naplaćujemo “ zaključila je Stefanovićeva.

Akcije

Jedna od tradicionalnih akcija “Duge” je prodaja rukotvorina koje izrađuju njene članice.

“Ta najznačajnija je u decembru. Po potrebi realizujemo i drugee humanitarne akcije, kao što je bio slučaj 2014. kada su nas zadesile poplave, a jednom godišnje u saradnji sa kompanijom “m:tel” organizujemo prikupljanje donacija preko humanitarnog broja “, kazala je Stefanovićeva.

Ostavite komentar: