Drugi upisni rok: Na Univerzitetu u Banjaluci prijavljeno 350 kandidata

Na Univerzitetu Banjaluci danas je počelo polaganje prijemnih ispita u drugom upisnom roku za upis studenta u prvu godinu studija u akademskoj 2021/2022 godini, za šta se prijavilo 350 kandidata.

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da će ostati još slobodnih mjesta i za treći upisni rok na budžetu na različitim studijskim programima.

“U proteklom periodu bilo je 750 slobodnih mjesta, tako da će ostati oko 400 slobodnih mjesta u statusu budžeta”, rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci.

Objavljivanje rezultata ispita drugog upisnog roka je do srijede, 8. septembra, do 14.00 časova, a upis primljenih kandidata počinje 13. i traje do 17. septembra.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci polaganje prijemnog ispita traje od danas do petka, 10. septembra, kada je i objavljivanje rezultata, dok će konačne rang-liste biti objavljene do ponedjeljka, 13. septembra. Upis primljenih kandidata počinje u utorak, 14. septembra, a završava se u petak, 17. septembra.

Banjalučki univerzitet potpisao memorandum o saradnji sa Službenim glasnikom

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Manojla Zrnić potpisali su danas u Banjaluci memorandum o razumijevanju, kojim će biti intenzivirana dosadašnja dobra saradnja između ove dvije ustanove.

Zrnić je rekao da je cilj da saradnja teče u dva pravca, te da obje strane imaju svoj interes.

“A najveći interes očekujem da imaju studenti banjalučkog Univerziteta, jer smo u projektu Dani otvorenih vrata Službenog glasnika napravili koncept da studenti sa profesorima dođu i da se uvjere kako nastaje naš proizvod”, rekao je Zrnić.

On je izrazio želju da ovim memorandumom bude uspostavljena saradnja i sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, kao i privatnim univerzitetima.

Gajanin je izrazio zadovoljstvo jer je današnjim činom formalizovana saradnja između dvije javne ustanove.

“Interes Univerziteta jeste da publikacije koje izdaje Službeni glasnik budu lako dostupne i nastavnicima i saradnicima, ali i studentima”, rekao je Gajanin.

On je naveo da je Memorandumom precizirano i da najbolji studenti nekih fakulteta koji imaju najveće interesovanje da prate aktivnosti Službenog glasnika dobiju šifru za pristup njihovim publikacijama.

“Posebno važno je što je Službeni glasnik ima štampariju koja je tehnički najopremljenija u Srpskoj, ali i obezbjeđivanje nivoa zaštite podataka, te će Univerzitet štampanje povjerljivih dokumenata kao što su diplome, povjeriti ovoj ustanovi”, rekao je Gajanin.

Ostavite komentar: