Draško Stanivuković najavljuje veliku peticiju protiv rada nedjeljom

“Nedjelja moj dan”, “Ne djelam nedjeljom” poručila je danas grupica građana predvođena poslanikom Draškom Stanivukovićem i odbornicima opozicije, a povodom izmjene Odluke o radnom vremenu tržnih centara po kojoj će oni moći raditi nedjeljom do 22 časa, a o čemu će se raspravljati na današnjoj Skupštini grada.

– Ovo je naš odgovor na moderno robovlasništvo u 21. vijeku. Nedjelja treba da bude dan za porodicu, kako da imamo zdravu porodicu kada otac ima slobodnu nedjelju, a majka srijedu. Treba nam jedan dan koji će familija provesti zajedno a ne da se cijele sedmice razmimoilaze. Delta Siti čim se otvorio radio je nedjeljom do 22 časa, a tek danas se razmatra ta odluka – napomenuo je Stanivuković, koji je ovaj tržni centar i prijavio komunalnoj policiji za nedozvoljen rad.

U svijetu je, kaže, tendencija da ljude rade samo četiri dana sedmično, a kod nas radnici nisu ni plaćeni adekvatno za rad nedjeljom.

Stanivuković najavljuje i veliku peticiju od ponedjeljka u svim opštinama da se zabrani rad nedjeljom. Kako ističe radno vrijeme u cijeloj Srpskoj treba da bude jedinstveno, i u Narodnu Skupštinu RS će uputiti inicijativu za izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim će to biti definisano.

Stanivukoviću nije odobreno prisustvo Skupštini

Drašku Stanivukoviću nije odobreno prisustvo Skupštini grada. On je kaže uputio zahtjev kao narodni poslanika za prisustvo današnjoj sjednici što mu nije odobreno.

– Svaki čovjek će moći ući u zgradu, samo ja izgleda nisam čovjek. Ovo je bezobrazno, da kao narodni poslanik sa najvećim brojem glasova, koji je na posljednjoj sjednici predao preko 2.500 potipisa građanskih iniciajtiva ne mogu ući – rekao je Stanivuković.

Iz gradske Skupštine odgovaraju da Stanivukoviću nije odobreno prisustvo sjednici jer nije u skladu sa poslovnikom.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: