Dom zdravlja osudio uvrede i tvrdi: Begić prijetio dispečeru banjalučke Hitne pomoći

U ponedjeljak, 28.juna oko 17.55 časova su upućene prijetnje i uvrede, uz povišen ton, dežurnom dispečeru Službe hitne medicinske pomoći u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama objavljenim u medijima, glavni akter ovog događaja je Ivan Begić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

O svemu se oglasio i Dom zdravlja Banjaluka.

U njihovom saopštenju se navodi:

“Dana 28.06.2021. godine u 17:55 časova uslijedio je telefonski poziv dispečeru na broj 124. Lice, koje je zvalo Službu hitne medicinske pomoći se predstavilo kao I. B. i tražilo je da ekipa Službe hitne medicinske pomoći izađe u Ulicu Stevana Mokranjca kod kafea „Martel“.

Dežurni dispečer je prihvatio poziv i tražio je dodatne informacije kako bi odlučio po stepenima hitnosti koju će mobilnu ekipu poslati na intervenciju, obzirom da je osoba za kog je tražen izlazak mobilne ekipe, po riječima očevidaca, bila svjesna i sjedila na klupi.

U toku tog razgovora, od strane lica koje je uputilo poziv prema SHMP, uslijedile su, uz povišen ton, opasne prijetnje i uvredljive riječi prema dispečeru.

Mobilna ekipa je izašla na mjesto poziva, ali tamo nije zatekla pacijenta, jer je u međuvremenu sa lica mjesta dovezen privatnim vozilom u Službu hitne medicinske pomoći.

Pacijent B.Š. odmah je primljen na pregled u Službi hitne medicinske pomoći.

Nakon pregleda koji je obavio dr spec. urgentne medicine, pacijentu je ordinirana infuziona terapija, nakon čega se pacijent osjećao bolje, te je odbio dodatne preglede i uz pratnju članova porodice odvezen je kući.

Napominjemo da se nije radilo o infarktu, kako je rečeno u telefonskom pozivu, nego o trenutnoj slabosti organizma uzrokovanom visokom vanjskom temperaturom i dehidracijom.

Ovo nije prvi put da se dešavaju prijetnje prema osoblju Službe hitne medicinske pomoći bez osnova i bilo kakvog povoda, ali ovog puta su prijetnje stigle od onih lica koja bi trebala zaštititi radnike na njihovom službenom zadatku.

Molimo sve relevantne faktore i nosioce vlasti u Banjoj Luci da preduzmu mjere kako bi se zaštitili zdravstveni radnici od sličnih incidenata i prijetnji koje otežavaju ionako stresan posao koji svakodnevno obavljaju”, navodi se u saopštenju.

 

 

Ostavite komentar: