Dokumenti se mogu dobiti i u šalter sali MUP-a RS

28.05.2019. | 11:26

Banjalučani odnedavno mogu da pribave izvode iz matičnih knjiga i slične dokumente na još jednom izdvojenom šalteru – u šalter sali MUP-a RS.

Ovo je već treći uslužni centar za građane, koji je izmješten izvan prostorija Gradske uprave, odnosno Prijemne kancelarije br. 16. Ova, nova usluga uvedena je sa ciljem kako bi građani imali priliku da bez dolaska u Gradsku upravu rješavaju svakodnevne potrebe za dokumentima.

Kako navode iz Odjeljenja za opštu upravu, na ovom šalteru se pružaju usluge izdavanja izvoda i uvjerenja iz matičnih knjiga, kao i usluge ovjeravanja potpisa, rukopisa i prepisa.

Iz Odjeljenja za opštu upravu naglašavaju da se za rad šalteru posebnih namjena korišten postojeći red-sistem šalter sale MUP-a RS, a šalter će raditi svakim radnim danom, u periodu od 7.00 do 20.00 časova, a subotom od 7.00 do 13.00 časova.

Osim Gradske uprave i nove lokacije u šalter sali MUP-a, ove usluge se od ranije pružaju i u uslužnim centrima u Boriku i Starčevici. Kako bi se što više približili građanima, za naredni period je planirano otvaranje novih šalter sala u više gradskih naselja.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)