Dodik sa koalicionim partnerima u Banjaluci: Na sastanku donesena tri nova zaključka

Danas je u prijepodnevnim časovima održan redovni nedjeljni susret uz kafu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka na čelu s Vladom Đajićem i predstavnicima stranaka koje čine koalicionu većinu u Skupštini grada Banja Luka, saopšteno je iz SNSD-a.

Sastanak je, kako navode, prošao u srdačnoj atmosferi, a donesena su i tri zaključka.

Ističu da je koalicija stranaka koja čini većinu u Skupštini Grada na čelu sa SNSD-om čvrsta i odlučna da svojim radom doprinese opštem napretku građana i Grada Banja Luka.

U drugim zaključku navode da ostaju pri zajedničkom stavu da neće učestvovati u skupštinskim zasjedanjima sve dok aktuelni gradonačelnik u potpunosti ne sprovede odluke koje je u demokratskoj proceduri, glasanjem, donijela Skupština Grada. Prije svega, to se odnosi na jednokratnu isplatu pune naknade porodiljama u iznosu od 500 KM.

Ističu i da odbornici stranaka koje čine većinu u Skupštini grada Banja Luka nisu faktor koji blokira procese u gradu, upravo suprotno.

“Kao odgovoran politički partner učestvovaćemo u svim ostalim skupštinskim aktivnostima, a posebno odgovorno i pripremljeno u izradi Prijedloga budžeta za 2022. Očekujemo da se usvoji realan budžet koji će zadovoljiti naš cilj ravnomjernog razvoja cijelog gradskog područja, koji ima za cilj postići vidljiv napredak Banje Luke u svim područjima života i rada u godini ispred nas”, saopštili su iz SNSD-a.

Predstavnici koalicione većine u Skupštini Grada Banja Luka ističu svoje nezadovoljstvo i izražavaju zabrinutost zbog, kako navode, nerada i nesposobnosti trenutne Gradske uprave koja izravno šteti građanina i životu u glavnom gradu Republike Srpske.

Ostavite komentar: