Do kraja godine najavljuje plan: Gradonačelnik Banjaluke za legalizaciju čvrste gradnje nekadašnje Kajak terase

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da bi do kraja godine trebao biti završen plan koji će odrediti na koji način će biti uređen prostor na kojem je bila srušena “Kajak terasa” u banjalučkom naselju Borik.

Rušenje ovog objekat je završeno 27. novembra ali priča oko ovog slučaja se ne smiruje, jer su se između ostalih pojavile razne informacije da “nije sve što je trebalo srušeno”, ali i da je “previše srušeno”.
“‘Kajak’ i gornja bašta je srušena a onaj donji dio trebamo izanalizirati u kojem pravcu treba djelovati”, rekao je Stanivuković i objasnio da je u najvećem dijelu srušen “montažno-demontažni dio objekta”.
“Za onaj dio koji se tiče čvršće gradnje trebamo pričekati određene procedure da obavimo, koje se tiču legalizacije. Dok čekamo rezultate mi smo krenuli u pravljenje projekta, koji će pokazati, šta želimo da bude na tom prostoru” rekao je Stanivuković.
Objasnio je da će na jednom dijelu biti parking mjesta, na drugom zeleni pojas a treći dio će biti rezervisan za kajak pristanište i za možda malo uređeniju plažu.
“Kada dobijemo projekat, znaćemo koje intervencije nas očekuju. Postoji velika potreba mještana za parking mjestom, pa iako je prvobitno bilo planirano da bude sve zelenilo možda se nađe i određen broj parking mjesta. Uglavnom imamo do kraja godine da se pripremi rješenje za izgled tog prostoru. Plan je da dogodine sa prvim lijepim danima krenemo sa radovima”, zaključio je on, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: