Dječji film predskazao tragediju: Stanivuković o velikom prijateljstvu sa sestrama Gajić FOTO

05.12.2020. | 18:10

Draško Stanivuković se od ranog djetinjstva družio s Milanom i Tatjanom Gajić, djevojkama koje je zadesila teška Laforina bolest.

Prije 17 godina zajedno su snimili film, koji je na neki način predskazao tragičnu sudbinu starije sestre.

Tatajna Gajić je preminula u 22. godini, a njena mlađa sestra Milana (27) se lavovski bori iščekujući lijek, koji bi je mogao spasti. Gajići su prikupili više od milion maraka za naučno istraživanje, s ciljem da se pronađe lijek i pobijedi Lafora u cijelom svijetu. U mnogim akcijama učestvovao je i Draško Stanivuković, koji je i danas čest i rado viđen gost u domu Gajića.

Kao i u djetinjstvu, ni danas Draško Stanivuković ne propušta rođendan svoje najbolje prijateljice. Ove godine je skromno rođendansko slavlje uslijedilo samo sedam dana nakon izbora, na kojima je Draško osvojio poziciju gradonačelnika Banjaluke. Tim povodom on je, uz fotografiju, objavio potresan status na svom Fejsbuk profilu.

“Danas je rođendan mojoj najboljoj drugarici Milani, a za mene je prijateljstvo uvijek značilo biti tu kad je potrebno. Sve ove godine, Milana moja, molimo se za tvoje zdravlje i svim životnim pobjedama i uspjesima. Znaš da ćemo se najviše radovati kad ozdraviš i kad zajedno pobijedimo opaku Laforinu bolest. Sretan rođendan prijatelju”, napisao je Draško Stanivuković.

“To je iskreno prijateljstvo, odrasli smo zajedno, komšije smo, išli smo zajedno u školu, igrali se u naselju. Milana je bila sa mnom u razredu. Od malih nogu su ona i njena sestra Taca bile izuzetne, prelijepe djevojčice, vesele, pametne i talentovane”, ispričao je on za Srpskainfo.

Sjeća se kako su, prvim telefonima s kamerama, prije 17 godina u ulici snimali svoj film.

“Milana je igrala glavnu ulogu, a Taca je, kao sporedni lik, padala sa „litice“, usvari jedne šupe u komšiluku, dok je ja držim na konopcu i hrabrim je riječima: „Ne daj se, tvoje hrabre noge će izdržati“. Ali nije izdržala i u tom našem naivnom dječjem filmu je umrla, kao i kasnije, u životu”, priča Stanivuković.

Dodaje da je jedna sekvenca tog dječjeg filmića uvrštena u potresni dokumentarac „Lica Lafore“.