Đajić o obećanoj podršci porodiljama: Gradonačelnik stalno laže, nadamo se da ovaj put neće

Predsjednik GO SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić rekao je na današnjoj konferenciji da je opredjeljenje SNSD-a i koalicionih partnera unapređenje Banjaluke, a da gradonačelnik Stanivuković neprestano laže i da mu ništa nije sveto.

“Želim da naglasim da je skupštinska većina opredjeljena da radi u interesu građana Banjaluke. Dobrobiti naše politike su već osjetili zdravstveni radnici, a sljedeće su porodilje. Naše opredjeljenje je da se nakon ovoga okrenemo unapređenju Banjaluke, u šta ćete se uvjeriti u sljedećem periodu”, rekao je Đajić.

Po njemu, gradonačelnik stalno laže, ali se nada da ovaj put neće.

“Ništa mu nije sveto, nadamo se da neće slagati porodilje. Nikakvi trikovi neće proći kod nas, imamo spisak porodilja i insistiraćemo da se isplati svima, a ne samo onima koje su podnijele zahtjev”, navodi Đajić.

Na pitanje da li će prisustvovati sljedećoj sjednici Skupštine, Đajić poručuje da hoće ukoliko sve ijedna porodilja bude isplaćena.

“Imamo ozbiljne službe koje rade na analizi rebalansa i ozbiljno ćemo pristupiti tome. Nema govora o blokati grada, to radi sam gradonačelnik. Nije imenovao ni načelnike odjeljenja. To je zakonska obaveza Stanivukovića. On ima obavezu da dođe do podataka sve ijedne porodilje. Odluka skupštinske većine je jasna, radimo na pronatalitetnoj politici. Razmišljamo da i sljedeće godine sve porodilje dobiju tu naknadu”, naglašava Đajić.

On poručuje da imaju informacije da se radi o velikom kriminalu kada je u pitanju rebalans budžeta i da bi skupština trebalo da legalizuje kriminal Draška Stanivukovića. Đajić poručuje da će u sljedećih nekoliko dana biti podnesene i krivične prijave.

Odbornik SNSD Srđan Amidžić je kazao da je Skupština grada dvosmjerna ulica.

“Ne stoji tvrdnja da odbornici većine blokiraju rad Skupštine jer se većina odluka na Skupštini usvoji jednoglasno. Gradonačelnik predlaže odluke a odbornici odlučuju, ali činjenica da u tom segmentu pripreme ima zastoje. Tom u prilog najbolje govori činjenica da smo kasno dobili budžet za iduću godinu”, naveo je Amidžić.

Velika zahvalnost Srbiji

Vlado Đajić je prokometarisao i informaciju da je Srbija uplatila sredstva za realizaciju projekata u Banjaluci.

“Gledamo Srbiju kao našu maticu. Ne želimo da to Stanivuković zloupotrebljava, kao što je zloupotrijebio predsjednika Vučića. Dao mu je ključ grada, a pokušao je da ga prisluškuje”, kaže Đajić.

Ostavite komentar: