Đajić direktan: Potkupljeni odbornici glasaće za Stanivukovićev rebalans

11.01.2024. | 19:07

Rebalans budžeta je najveći kriminal u istoriji Banjaluke, a očigledno će odbornici koje je potkupio gradonačelnik glasati za to, poručio je predsjednik Gradskog odbora SNSD Banjaluka Vlado Đajić komentarišući usvajanje prijedloga gradonačelnika Draška Stanivukovića da se i rebalans prošlogodišnjeg budžeta nađe na dnevnom redu današnje sjednice banjalučkog parlamenta.

“Potkupljeni odbornici će glasati za to, iako postoji mišljenje ministarke Zore Vidović da nakon prvog januara nema rebalansa. Očigledno je ovo velika kriminalna radnja u saradnji gradonačelnika i tih odbornika”, ocjenjuje Đajić.

Kako kaže, u pitanju je čisto pokrivanje gradonačelnika. Zato hvali usvajanje odluke o realokaciji sredstava, jer će se time riješiti problemi ugroženih građana.

“I to će biti riješeno zahvaljujući odbornicima SNSD-a što je sasvim po zakonu da ugroženi ljudi dobiju odmah svoja prava”, ocjenjuje Đajić.

U Skupštini grada Banjaluka u toku je pauza nakon što je počela rasprava o rebalansu budžeta za 2023. godinu. Prethodno su odbornici na vanrednoj sjednici usvojili Prijedlog odluke o realokaciji budžetskih sredstava u javnim ustanovama.