Direktor UKC-a uputio zahtjev Stanivukoviću: Isplatite zdravstvenim radnicima po 500 KM

27.10.2021. | 12:56

Tražimo da svim zdravstvenim radnicima na teritoriji grada Banjaluka isplatite jednokratnu naknadu od 500 KM za sav dodatni angažman, opasnosti i bol, za sve što su podnijeli kao medicinski profesionalci na prvoj liniji odbrane virusa od korona, od izbijanja pandemije do danas, zahtjev je Vlade Đajića, generalnog direktora UKC Republike Srpske.

Kao je navedeno u saopštenju, smatraju to potrebnim, ljudskim, moralnim i simboličnim gestom.
“Napominjem da nećemo zaboraviti kako ste nam uzvratili na ovaj zahtjev. Montirali ste nam aferu ‘kiseonik’ šireći laž i dižući medijsku hajku da je u UKC Republike Srpske kiseonik neispravan. Uz to ste smislili još jednu laž, da naša kuhinja radi u nehigijenskim uslovima i to s ciljem da skrenete pažnju od svoje obaveze i tako da od svakog zdravstvenog radnika ukradete po 500 KM. Sad kada je vrijeme prvog talasa Vaših napada na UKC Republike Srpske prošlo, kada smo dokazali ispravnost kiseonika i adekvatne higijenske uslove u našoj bolničkoj kuhinji, te sačuvali naš čist profesionalni obraz, došao je trenutak da ponovimo ovaj naš zahtjev”, navodi se u saopštenju UKC RS.
U zahtjevu poručuju Stanivukoviću da ih nije pokolebao niti zastrašio.
“Isplatite novac koji imate na računu grada, a koji pripada svim zdravstvenim radnicima Banjaluke”, navodi se u zahtjevu Đajića.