Dio Paprikovca dobija savremenu LED rasvjetu

BANJALUKA – Ulica Maksima Gorkog na Paprikovcu uskoro će dobiti savremenu LED rasvjetu, u okviru velikog projekta modernizacije gradskog sistema rasvjete kojim će biti obuhvaćeno 79 ulica na području Banje Luke.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao radove u ovoj ulici, precizirao je da se modernizacija javne rasvjete provodi već drugu godinu, i to u saradnji sa Razvojnim programom UN-a (UNDP).

Radi se o projektu energetske efikasnosti koji radimo sa UNDP-om već drugu godinu, a ovaj put biće instalirano više od 1.500 led sijalica na području osam naselja u ukupno 79 ulica – kazao je Radojičić.
On je podsjetio da je u okviru ovog projekta, prošle godine već instalirano 1.800 led sijalica, te da se upotrebom energetski efikasnije rasvjete ostvaruje i do 65 odsto manja potrošnja električne energije.

Predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Paprikovac Mirjana Lakić izrazila je zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i podsjetila da je kroz zajednički projekat takođe sa UNDP asfaltirana Ulica Davida Štrbca, koja je ujedno i najduža ulica u ovom naselju.

 

Izvor:(Grad Banjaluka)

 

 

Ostavite komentar: