Devastiranu tržnicu u naselju Lazarevo uskoro očekuju bolji dani

BANJALUKA – U toku je priprema potrebne dokumentacije kako bi se u banjalučkom naselju Lazarevo (Budžak) otvorila nova tržnica na kojoj bi poljoprivredni proizvođači mogli prodavati domaće proizvode.

Plan Centar za razvoj i unapređenje sela je da se za te potrebe preuredi postojeći devastirani prostor tržnice u tom naselju, koji već godinama zjapi prazan.

– Još uvijek je u pripremi projektno-tehnička dokumnetacija za novu pijacu u Lazarevu. Raspisan je tender i izabran izvođač radova za urbanističko-tehničke uslove te idejni projekat. Čekamo da se sve to složi prije nego što krenemo sa bilo kakvim aktivnostima uređenja.

Draško Ilić

Kad završimo projektno-tehničku dokumentaciju započećemo s aktivnostima na uređenju te tržnice.

Ti radovi će biti finansirani iz budžeta grada – naveo je direktor Centar Draško Ilić.

Plan Centra je da će na budućoj tržnici svoje proizvode i prerađevine moći prodavati samo proizvođači sa područja Banjeluke, i to one količine koje su prethodno planirali za proizvodnju i prijavili ih Centru.

 

Tržnica domaćih proizvoda treba da bude značajna podrška poljoprivrednicima, koji će imati gdje da unovče ono što su proizveli, a istovremeno će omogućiti svim sugrađanima da kupe provjerene domaće proizvode.

 

Izvor:(SrpskaInfo) 

Ostavite komentar: