Davidović odgovorio Stanivukoviću: Nudili smo dogovor trojici gradonačelnika, a sad me vrijeđate

Vlasnik firme „Ekvator“ Đorđe Davidović kaže da je presuda na osnovu koje Grad Banjaluka njegovom preduzeću treba isplatiti oko dva milona maraka dobijena legalnim sudskim procesom, te da posljednja tri rukovodstva Gradske uprave nisu imala volje za pregovore.

Podsjetimo, na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao da je sa računa grada povučeno oko dva miliona KM u korist investitora „Ekvator“.

Stanivuković je istakao da će se protiv ovakvog postupka boriti svim pravnim sredstvima i ozbiljno razmisliti o narednim koracima .

Davidović , s druge strane, za portal Capital kaže da je prije šest, sedam godina, za vrijeme mandata gradonačelnika Slobodana Gavranovića na Starčevici izuzeto zemljište veličine oko 4.000 metara kvadratnih i na njemu je napravljena kotlovnica za grijanje grada Banjaluka.

„Zemljište je bilo u postupku povrata vlasnicima jer nije bilo privedeno namjeni i u nekim poslovnim ponudama je ponuđeno mojoj kompaniji koja je zaključila ugovor kod notara i legalno kupila taj prostor prije nego što smo saznali za bilo kakvu gradnju kotlovnice. Mi smo tu planirali izgraditi zgradu. Međutim, kada smo saznali da je grad tu planirao graditi kotlovnicu onda smo započeli razgovore sa gradom i gradonačelnikom da pokušamo naći jedno razumno rješenje“, kazao je Davidović.

Prema njegovim riječima, i od Gavranovića, a kasnije i od tadašnjeg gradonačelnika Igora Radojičića stizala su obećanja da će se ovaj problem riješiti zamjenom ili otkupom, ali da na kraju nisu učinili ni jedno ni drugo, te je taj proces dočekao novu gradsku upravu na čelu sa Draškom Stanivukovićem.

„Nova Gradska uprava je primila odluku u korist „Ekvatora“ jer niko nije htio razgovarati s nama – ni prva, ni druga ni treća garnitura gradske uprave. Tako da smo mi u legalnoj proceduri, putem suda dobili ovaj proces“, rekao je Davidović.

Kako dodaje, Gradu je nekoliko puta nuđena nagodba, ali sagovornika s druge strane nije bilo.

„Živim u ovom gradu ne želim nikakvu štetu, niti kakvu negativnost da učinim prema svom gradu, ali s druge strane nije bilo sagovornika ni u jednom ni u drugom ni u trećem mandatu Gradske uprave. Sada kada je to sve završeno svi se kaju što nisu pregovarali, a Stanivuković me čak i vrijeđa i omalovažava sud i sve sudske odluke. Njegov umišljaj o nezakonitim radnjama je van pameti“, tvrdi Davidović.

 

Ostavite komentar: