Gradonačelnik, odbornici PDP-a i SNSD-a postigli dogovor: Sutra nastavak sjednice Skupštine

Nakon sastanka i prozivanja naših odbornika dogovorili smo da se nastavak 23. sjednice gradske skupštine održi sutra, saopštio je šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić, nakon što je jutrošnji pokušaj nastavka zasjedanje propao zbog nedostatka kvoruma.

,,Vjerujemo da imamo dovoljan broj odbornika i da će sutra sjednica biti završena. Možemo očekivati tokom naredne sedmice i Kolegijum za narednu sjednicu”, dodaje Topić.

I šef kluba odbornika PDP-a Dragan Milanović uvjerava da sutra neće biti problem da se obezbjedi kvorum.

,,Uspostavali smo neke principe da se ovo više ne dešava. Probaćemo promijeniti i dinamiku zasjedanja, da budu češća zasjedanja sa manje tačaka”, dodaje Milanović.

Stanivuković prijeti okupljanjem pred Komitetom SNSD-a

Gradonačelnik Draško Stanivuković ističe da je njegova poruka jasna – “Niko ne može učiti odbornike da rade svoj posao”.

,,Moram se jasno ograditi da nije moj posao da vodim računa o tome. Meni je drago što je klub PDP-a uvijek tu. Neka svako priča o sebi. Ne sumnjam da neki odbornici imaju svoje firme, poslove, ali da jednom mjesečno ne možeš biti u službi Grada, to je neprihvatljivo”, ističe gradonačelnik Banjaluke.

Dodaje da je na današnjem sastanku usaglašeno da oko održavanja sjednica ne može da bude političke borbe, kao i da je potrebno riješiti pitanje bolovanja sekretara Skupštine. Stanivuković sutra na sjednici očekuje 19 odbornika.

,,Skupština Grada je odbila tri ključna akta. Za mene je neprihvatljivo da se penzioneri ne voze besplatno. Čuli ste izjavu predstavnika SNSD-a. Odbijanje znači i da će djeca iz višečlanih porodica plaćati prevoz. Novac imamo, ali usvojene akte nemamo”, ponovio je gradonačelnik.

Stanivuković najavljuje će danas zvanično pitati Skupštinu Grada da li su spremni promijeniti mišljenje.

,,Ukoliko ne žele da odustanu da se javni prevoz plaća, mi ćemo obavijestiti penzionere i porodice iz višečlanih porodica da se nađemo ispred Komiteta SNSD-a”, poručuje Stanivuković.

Spreman je da pozove i poslodavce u Gajevoj ulici, koji su ostali bez subvencija.

,,Znajte da nije do mene”, kaže Stanivuković.

Kako navodi, jutros se na sjednici nije pojavio jer su prve tačke bili izvještaji direktora javnih preduzeća, ali da bi došao nakon rasprave o tim tačkama.

Sutra odluka i o parkingu

Što se tiče parkinga tvrdi da su Gradskoj upavi ruke vezane, jer sekretar Skupštine grada ne radi i nije moguće odluku objaviti u Službenom glasniku. Odluka o tome da li u gradu ostaje besplatan parking, koji je trenutno na snazi, biće donijeta sutra nakon nastavka sjednice Skupština grada. Ponovo uvjerava da nije prioritet novac nego da se smanji broj automobila u gradu.

,,Opet spreman sam da napravimo i neke korekcije za parking. Banjaluka je spremna sve, a SNSD ni akcize, ništa. To je naša strategija upravljanja saobraćajem u gradu”, ističe Stanivuković i dodaje da koncept “skuplji parking, a jeftiniji javni prevoz” uspješno funkcioniše u Ljubljani zbog čega je smatrao da bi to bilo dobro rješenje i za Banjaluku.

Željka Pavlović, BL portal

 

Ostavite komentar: