Da đaci budu bezbjedniji: Nova raskrsnica u Dragočaju do početka školske godine

Ideja i ambicija je da do početka nove školske godine i septembra bude završena rekonstrukcija opasne raskrsnice u Dragočaju, kako bi svi đaci mogli bezbjedno ići u školu, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dodao je da mu je u cilju da narednih dana posjeti mjesto radova na ovoj dionici i uvjeri se kako oni napreduju.

“Drago mi je što dinamika radova ide veoma dobrim tempom i u željenom pravcu. ‘Putevi RS’ sprovode ovaj projekat, a jedan dio nadzora vrši grad”, rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, dobili su sugestije od nekih mještana da tokom radova neke stvari treba modifikovati, i to po prilaznim putevima s lijeve i desne strane.

“Ljudi iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su vidjeli o čemu se radi, kako bi to bilo popravljeno i urađeno onako kako treba. Nadam se da će sve biti završeno do septembra i početka nove školske godine kako bi naši đaci bezbjedno išli u škole i kako više ne bi bilo saobraćajnih nezgoda na ovoj opasnoj raskrsnici”, naglasio je Stanivuković.

Rekonstrukcija ove raskrsnice na kojoj su se često dešavale saobraćajne nezgode, ali gdje je i ugrožavan život pješaka, počela je krajem aprila.

Vrijednost radova rekonstrukcije opasne raskrsnice na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, na dionici Ivanjska – Šargovac i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj, je 350.000 KM, a izvođač radova je preduzeće “Kozaraputevi”, pišu Nezavisne.

Ostavite komentar: