Čudić vjeruje da će sutra biti usvojen budžet: Skupština prekinuta da bi se smirile strasti

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić vjeruje da će sutra biti usvojen budžet grada za dobro građana Banjaluke.

“Danas je sjednica Skupštine grada prekinuta da bi se smirile strasti i emocije i da bi sutra nastavkom možda ušli u proceduru rada”, rekao je Čudić za RTRS.

On ističe da se danas nije raspravljalo o budžetu, kao ni o amandmanima, niti o kapitalnim investicijama za naredni period, već da se sva priča svodila da li su amandmani stigli na vrijeme ili nisu.

Čudić kaže da su amandmani stigli na vrijeme, ali da su gradonačenik i neki odbornici PDP-a tvrdili da nisu.

“Tražili smo izjašnjenje o Poslovniku, ali gradonačelik i ta grupa oko njega pokušali su da spriječe glasanje sa povećanim strastima i emocijama. Procijenili smo da nema uslova za rad i nastavićemo rad sutra”, rekao je Čudić.

On tvrdi da skupštinska većina nije protiv usvajanja budžeta i da amandamne koje je predložila nisu nikakav propblem, jer predstavljaju 4,3 odsto ukupnog budžeta od 150 miliona KM.

“Ne znam kako tih 6,5 miliona KM može predstavljati suštinski problem, ali pravi politički problem. Taj iznos je predviđen da se pomogne zdravstveni sektor. Kamo sreće da pričamo o nekim ljepšim temama”, dodao je Čudić.

Ostavite komentar: