“Cilj definisanje prioritetnih oblasti”: Odjeljenje za kulturu poziva udruženja građana na info dan

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku poziva udruženja građana sa područja grada Banje Luke da u utorak, 15. juna učestvuju na info danu kako bi se upoznali sa prioritetnim oblastima i ciljevima predstojećeg Javnog poziva za sufinansiranje projekata udruženja građana u 2021. godini.

Info dan će biti održan u Domu omladine, s početkom u 13.00 časova.

Kako su istakli iz resornog odjeljenja, predložene prioritetne oblasti, koje će biti predmet info dana su: obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život osoba sa invaliditetom, podrška aktivnostima osoba treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju, ekonomsko osnaživanje žena i prevencija nasilja u porodici, razvojni programi za djecu sa poteškoćama u razvoju, razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama, razvojni programi namijenjeni zdravim životnim stilovima na području emocionalnog razvoja djece i uključivanje djece u aktivnosti zaštite životne sredine, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Cilj sastanka je konsultacija sa udruženjima građana u vezi sa definisanjem prioritetnih oblasti, koje će biti dio predstojećeg javnog poziva, a koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Grada iz oblasti koje su u nadležnosti Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku”, zaključili su iz resornog odjeljenja.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona broj: 051/244-421, u kancelariji 29.

Ostavite komentar: