Čestitao na uspjehu u Moskvi: Ilić ugostio predstavnike Banjalučkog studentskog pozorišta

15.12.2021. | 11:56

Predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić ugostio je danas predstavnike Banjalučkog studentskog pozorišta, te je iskoristio priliku da im čestita na uspjehu koji su ostvarili na međunarodnom pozorišnom festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi.

“Pored toga, iskoristio sam priliku da sa njima razgovaram i o dosadašnjem radu ove ustanove i planovima za naredni period. Instituciju Skupštine Grada sam stavio potpuno na raspolaganje, jer Banja Luka je grad čija kulturna scena je na zavidnom nivou i naša obaveza je da takav trend zadržimo i unaprijedimo”, kazao je predsjednik Ilić.

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Aleksandar Pejaković istakao je da im mnogo znači to što Skupština grada Banja Luka ima sluha za kulturu, kao i činjenica da predsjednik Skupštine grada prati njihov rad i nagrade koje osvaju.

Podsjećamo, festivalska predstava Banjalučkog studentskog pozorišta izvedena je 24. novembra na sceni Ruske akademije dramskih umjetnosti u Moskvi i imala je veliki odjek u Ruskoj Federaciji.

Banjalučko studentsko pozorište u izuzetno bogatoj konkurenciji osvojilo je specijalnu nagradu u komadu „Nakon predstave„, koje je inače diplomska predstava Nadežde Kostić na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci.

Specijalna nagrada na svečanom zatvaranju u Moskvi, uručena je Eleni Kostić za ulogu Gospođe.