Centar Banjaluke zamirisao na ćevape: Mujin unuk odbacuje priče da više nisu isti FOTO/VIDEO

26.05.2023. | 15:55

Centar Banjaluke je poslijepodne zamirisao na ćevape, a tu je i Mujin unuk koji za BL portal poručuje da se tradicija čuva već tri generacije u porodici, pa je, kako kaže, bilo i prirodno da se nađe na petom ,,Ćevap festu” koji se od danas do nedjelje održava na Krašovom parkingu u Banjaluci.

,,Lažne su priče da to više nisu Mujini ćevapi, radimo isključivo po starom tradicionalnom receptu”, ističe za BL portal Adis Smailagić, nasljednik najčuvanijeg recepta ćevapa u Banjaluci.

S ponosom dodaje da Mujini ćevapi sljedeće godine slave sto godina postojanja, a posla, kako tvrdi, imaju sve više.
Na posao se ne žale ni za štandom roštiljnice “Stari recept”, koji, kao i ostale kolege na festu, prodaju malu porciju za pet maraka, a veliku naplaćuju devet maraka.
,,Većina je oduševljena našim ćevapima. Tajna dobrog banjalučkog ćevapa je u pravom receptu, ali bez dobrog roštilj majstora džaba vam”, uvjerava radnica Dragica za BL portal.
Predrag Prcać iz Omarske je drugim obavezama došao u Banjaluku ali kada je čuo da je u gradu ,,Ćevap fest” priznaje da je odmah morao doći da pojede bar jednu veliku porciju.
,,Pojeo sam veliku porciju, a mogao bih i dvije. Gurman sam. Super su, sad sam uzeo u Starom receptu da probam i mogu reći da su odlični. Dobri su i Mujini, ali hajde da i ove probam”, kaže Predrag za BL portal.

Ni profesori iz Tehničke škole u Banjaluci nisu odoljeli ćevapima, pa su odmah nakon održanih časova produžili na Krašov parking da se počaste.
,,Nas je stomak natjerao. Pojeli smo ćevape kod Muje, nismo baš nešto zadovoljni. Nekad je bio bolji. Na festivalu se prodaju samo banjalučki ćevapi, ali uvijek bi preporučili travničke u Starom receptu”, kažu uglas tri profesora za BL portal.
Trenutno su na ,,Ćevap festu” četiri štanda, među kojima je i roštiljnica Biljana. Tu je i restoran Groš iz kojeg otkrivaju da su više počastili, nego prodali.
,,Možemo bar u godini nekad počastiti ljude ćevapima. Naravno i prodajemo, ali više smo tu da počastimo”, priznaju radnici Groša.

Željka Pavlović, BL portal