Čeka se sastanak SP! Banjac: Gradonačelniku Radojičiću sam sve rekao u četiri oka

Sve u vezi s razmatranjem povlačenja potpisa podrške Gradskog odbora Socijalističke partije kandidaturi Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke rekao sam gradonačelniku u četiri oka, izjavio je za Dragan Banjac, potpredsjednik Gradskog odbora SP i načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport u Gradskoj upravi Banjaluka.

“Po preporuci Predsjedništva SP, sastanak Gradskog odbora ove političke partije biće održan ili u toku dana ili sutra. Gradonačelniku sam sve rekao i ne bih želio to da prepričavam, a sve što imam reći ću javnosti nakon sastanka Gradskog odbora SP”, naglasio je Banjac za Nezavisne.

Velibor Stanić, predsjednik Gradskog odbora SP, kratko je poručio da će nakon sastanka Gradskog odbora ove političke partije javnosti biti dostavljeno saopštenje s odlukama koje su donesene.

Podsjećamo, Predsjedništvo SP naložilo je u ponedjeljak Gradskoj organizaciji Banjaluka da na svojim organima razmotri povlačenje potpisa podrške kandidaturi Igora Radojičića za gradonačelnika Banjaluke.

Iako to niko eksplicitno nije naveo kao uzrok, ovakva reakcija Predsjedništva te stranke uslijedila je neposredno nakon što je rješenjem gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića umjesto dosadašnje direktorice Jelene Kurtinović, koja je kadar SP, na čelo banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje imenovana Andrea Dorić iz Socijalističke partije Srpske. Podsjećanja radi, dio članstva SP početkom godine zbog neslaganja s rukovodstvom istupio je iz ove stranke i formirao novu partiju pod imenom Socijalistička partija Srpske.

Ostavite komentar: