Čeka se još jedan izbor: Ko će biti direktor banjalučkog Centra za obrazovanje odraslih

Nakon što su odbornici na današnjoj sjednici banjalučke skupštine izglasali nove-stare direktore Centra za predškolsko vaspitanje i Gradske razvojne agencije Banjaluka, čeka se da komisija predloži i ime novog rukovodioca Centra za obrazovanje odraslih.

U naredna tri dana, 39 kandidata prijavljenih za mjesto direktora u toj ustanovi biće pozvani na intervju, potvrđeno je BL portalu iz Gradske uprave.

Zasad ne otkrivaju ko je sve među prijavljenima, navodeći samo da je od ukupno 45 prijava, šest kandidata dostavilo nepotpunu dokumentaciju, kao i da će, nakon intervjua i završene procedure, Komisija za izbor i imenovanja dati završnu riječ.

Na poziciju vršioca dužnosti direktora te ustanove prije dva mjeseca imenovana je Biljana Krndija, nakon što je gradonačelnik Draško Stanivuković razriješio dotadašnjeg direktora Aleksandra Granulića.

Uz burnu raspravu i negodovanje opozicije, odbornici su sa 16 glasova “za” dali završnu riječ o ponovnom izboru Jelene Kurtinović za direktora Centra za predškolsko vaspitanje. Od ukupno 25 prijavljenih kandidata za tu poziciju, među kojima je bila i dosadašnji vršilac dužnosti direktora Vesna Banjac, nadležna komisija najbolje je rangirala Kurtinovićevu koja je već dva puta smijenjivana sa te funkcije.

U svojoj fotelji ostao je direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović, koji je na tu funkciju prvi put izabran 2017. godine. Milanović, inače magistar ekonomije, najbolje je rangiran među ukupno 19 kandidata koji su se prijavili na konkurs.

Ostavite komentar: