Burno u banjalučkoj skupštini: Traži se istraga ko je kriv za kolaps “Banjice”

06.03.2024. | 13:54

Ne treba odgovornost tražiti samo u SNSD-u, nekadašnjem, ali i sadašnjem rukovodstvu zbog problema vodosnadbijevanja u ruralnom području Banjaluke”, poručio je odbornik DNS-a Aleksandar Peković tokom skupštinske rasprave o prijedlogu trajnog rješenja pitanja vodosnabdijevanja sa sistema „Banjica“.

“Hajmo reći ko je to, a ne da štitimo “ovaj je naš”. Ja mogu da kažem javno ovako i onako pa onda dođu meni da se žale kako ih je neko prevario. Prođu izbori, pa meni se opet žale neće da im se javi taj neki na telefon. Onda opet taj glasač glasa za istog, pa se žali meni. Ne pada mi napamet da sa takvima razgovaram, nema veze što su glasači”, podvukao je Petković na sjednici Skupštine grada Banjaluka.

S druge strane, odbornika Ujedinjene Srpske Milenka Rosića nije zanimalo ko za koga glasa, nego ko je izgrađivao “Banjicu” i, kako kaže, napravio kriminal.

“Oni koji znaju to moraju i reći, inače su saučesnici. Podržavam Marinka Umičevića koji traži da se sprovede istraga”, naglasio je Rosić.

Na to se odmah uključio odbornik SNSD-a Marinko Umičević riječima da onaj ko je kriv za problem “Banjica” treba da odgovara – taman mu bio rođeni brat.

Podsjećamo, gradski menadžer Bojan Kresojević pozvao je danas Skupštinu Grada i sve odbornike da podrže odluku o podizanju kredita od milion maraka kako bi se izvršila rekonstrukcija vodovodnog sistema Banjica.

Željka Pavlović, BL portal