Bura se ne stišava! Zbog planirane gradnje nebodera na mjestu kina Kozara reagovao gradonačelnik

Grad Banjaluka neće izgraditi priključnu saobraćajnicu za planirani neboder u Ulici Sime Šolaje, čijoj se izgradnji protive stanari više stambenih zgrada u okolini nekadašnjeg kina „Kozare“, dogovoreno je na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Igora Radojičića i predstavnika više zajednica etažnih vlasnika iz Ulice Sime Šolaje.

Nakon današnjeg sastanka, u Gradskoj upravi za Nezavisne je potvrđeno je da je gradonačelnik Banjaluka Igor Radojičić, istovremeno, izdao hitan za vanredni inspekcijski nadzor u Ulici Sime Šolaja, gdje je u toku rušenje nekadašnjeg kina Kozara.

Prema Radojičićevom nalogu, od jutros je više gradskih službi zaduženo da obave vanrednu inspekciju stanja na gradilištu, povodom informacija o brojnim nedostacima, od nepropisnog zbrinjavanja azbestog prekrivača nekadašnjeg kina do ugrožanja zdravlja stanara okolnih zgrada.

“Istovremeno, sa stanarima smo se dogovorili da se izvrši vještačenje svih elemenata regulacionog plana za ovo područje i mogućnosti bilo kakve gradnje na ovoj lokaciji”,  rekao je Radojičić.

Ostavite komentar: