Budite nečije sunce: Neobična čestitka Banjalučanima kreirana tokom novogodišnjeg jutra VIDEO

01.01.2021. | 12:41

Nakon svake kiše sunce sija jače i jasnije. Iza nas je godina puna iskušenja iz koje izlazimo jači, hrabriji i humaniji. Budite nečije sunce, budite osoba koja zrači i sija, tokom i nakon najjače oluje, poruka je iz video spota koji je tokom novogodišnjeg jutra kreirala grupa entuzijasta, kao poklon svim građanima najvećeg grada Srpske.

Video je dronom snimio fotograf Vladimir Tadić.

– Ove godine nije bilo standarne proslave, pa sam sa nekolicinom prijatelja odlučio da ustanem u svitanje i zabilježim buđenje Banjaluke u Novoj godini. Nakon toga montirali smo muzičku podlogu, a zatim poslali poruku sa nadom da će nam 2021. godina svima biti bolja – poručio je Tadić.

Inicijator ove priče Milan Srdić ističe da je godina iza nas bila jedna od najtežih za sve i da je poslednjih dana razmišljao na koji način obradovati sugrađane.

– Cilj nam je bio poslati lijepu poruku da iza svega lošeg, a to je u ovom slučaju pandemija, dolazi i ono dobro. Zato smo ustali u zoru, sačekali svitanje iznad grada na Vrbasu, jer sunce i njegov izlazak simbolizuju nadu u bolje sutra – rekao je Srdić za SeeSrpsku.

On je dodao da nas je 2020. godina, iako loša, na neki način povezala i naučila da volimo jedni druge, cijenimo ono što je najbitnije i što znači suštinsku sreću, a tu su ljudi pored nas.