Budi drug, pozovi 1416: Pomozimo dječaku Ognjenu Miljeviću

Pozivom na MTEL humanitarni broj 1416 i doniranjem 1 KM pomoći ćete dječaku, Ognjenu Miljeviću iz Slatine kod Banjaluke koji je jedna od 70 osoba u svijetu koja ima rijetku genetsku bolest.

Broj će biti aktivan tokom aprila mjeseca. Ognjen ima 18 godina, iza sebe brojne pobjede sa svojom porodicom, ali i padove. Njega nećete čuti kako govori, neće vas vidjeti, ali vječna djeca vole najviše i hrabro se bore uprkos svim izazovima.

Njegova majka, Bobana Miljević priča da su prošli kroz brojne probleme, za koje malo ko bi imao snage, ali oni se bore. Potrebna im je sada pomoć i dobrih ljudi, jer troškovi liječenja su sve veći, a vremena je sve manje.

,,Ogi što je veći, tako rastu i  njegovi zdravstveni problemi. Prvo operacija stopala, koja se iskomplikovala, otvorene rane  koje je imao od koljena do stopala. Mjeseci su trebali da to saniramo i da zaraste, samo jedan Suprasorb (zavoj za otvorene rane) je koštao 30 maraka”, priča Bobana.

Nažalost, rane samo što su se sanirale dolazi do puknuća slijepog crijeva, hitne operacije, borbe za život, a trećeg dana stiže i sepsa. Dodaje da su troškovi liječenja bili ogromni, a na sve to Univerzitetski klinički centar Republike Srpske nije imao neke od potrebnih lijekova.

,,Samo dva mjeseca poslije te agonije dobija koronu. Svaki minut sam umirala od straha i očekivala najgore. Sva sreća, pa je Ogi borac, i toliko jak da me nekad sramota reći da mi je teško. Samo što se oporavio od korone, prije nekoliko dana opet borba za život  i opstrukcija pluća. Jurnjava hitnom pomoći do UKC i opet čudom ostaje živ”, rekla je Ognjenova majka.

Za ovih 18 godina je imao sedam upala pluća i hiljade epileptičnih napada. Kako kaže Bobana, istoriju bi mogla napisati o svemu što su prošli, ali Ognjen želi dalje, treba lijekove, fizikalne vježbe i dobre ljude.

Zato nazovite – 1416

Ostavite komentar: