Bolest u porastu, obolijevaju i mlađe djevojke: Dan borbe protiv raka dojke obilježen na Trgu Krajine

Bolest se u društvu raširila značajno, samo u našem Centru za dojku, znači samo banjalučka regija, tokom prošle godine imali smo 300 karcinoma, ističe u razgovoru za BL portal Suzana Kekić, predsjednica Saveza žena oboljelih od raka dojke “Iskra”.
Udruženje “Iskra” je danas na Trgu Krajine u Banjaluci obilježilo Međunarodni dan borbe protiv karcinoma “Dan narcisa” – buđenje svijesti o opakoj bolesti, kako bi Banjalučanima ukazali na probleme sa kojima se susreću žene u borbi sa ovom bolešću.

“S buđenjem proljeća budimo svijest građana o ovoj opakoj bolesti”, rekla je Kekićeva, koja je i apelovala na sve sugrađanke da redovno idu na preglede, koji su, kako kaže, ključ u ranom otkrivanju bolesti i njenom izlječenju.
Pored negativnog trenda širenja bolesti, ona navodi prisustvo još jedne negativne pojave kada je riječ o karcinomu dojke.

“Primjetno je i da sve mlađe djevojke obolijevaju. Sve više djevojaka od dvadesetak godina moraju da se operišu”, kaže Kekićeva i dodaje da i doktori sve teže stižu da obave sve veći broj operacija.

Srđan Banović, BL portal

Ostavite komentar: