Biće mjesta za još 90 mališana: Prvi javni vrtić u Kuljanima za sto radnih dana

U banjalučkom naselju Kuljani danas je zvanično počela izgradnja prvog javnog vrtića, u okviru zajedničkog projekta grada i UNDP.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je ozvaničio početak radova sa predstavnicima UNDP, rekao je novinarima da će u novom vrtiću biti obezbijeđena mjesta za 90 djece, što je u okviru velikog plana da do kraja godine bude obezbijeđeno ukupno 650 novih mjesta u vrtićima.

“Cilj je da u nekom periodu od pet do 10 godina, znači za dva mandata, u Banjaluci ispraznimo liste čekanja na smještaj u vrtić izgradnjom novih i proširenjem postojećih objekata”, naglasio je Radojičić, dodajući da su neki radovi pri kraju, a neki u pripremi. Prema ugovoru sa izvođačem, vrtić u naselju Kuljani trebao bi biti završen za 100 radnih dana.

“Radove, vrijedne 470.000 KM, sufinansira grad Banjaluka i UNDP sredstvima švedske Vlade”, naveo je Radojičić. Prema njegovim riječima, novi vrtić biće smješten u prostorijama nekadašnje škole, koja raspolaže prostorom od 465 metara kvadratnih, a koji će biti u potpunosti rekonstruisan i prilagođen novoj namjeni.

“Očekujemo u naredne dvije do tri sedmice stavljanje u funkciju još tri nova vrtića, i to prvog javnog vrtića na Petrićevcu, novi dio ‘Kolibrija’ u Lazarevu i dograđenog dijela ‘Ježeve kućice'”, naveo je Radojičić. On je najavio da bi u narednih mjesec dana trebalo da počne i gradnja vrtića u Vrbanji.Ostavite komentar: