Besplatni udžbenici i pribor za djecu iz višečlanih i romskih porodica

BANJALUKA – Uoči početka školske godine, danas su uručene knjige i školski pribor djeci iz višečlanih porodica kao i djeci iz romske populacije.

Knjige i pribor je školarcima uručio zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je naglasio da Grad Banja Luka godinama podržava ovu populaciju i da roditelji i djeca iz višečlanih porodica mogu biti pozitivan primjer svima.

Za školsku 2020/21. godinu obezbijeđena su 94 kompleta udžbenika, od čega će 49 kompleta dobiti djeca iz višečlanih porodica, 18 je namijenjeno za romsku djecu, te 27 za djecu iz porodica korisnika novčane pomoći – naveo je Amidžić.
Jovan Radovanović iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece, rekao je da ovo udruženje ima preko 700 registrovanih porodica u Banjoj Luci sa četvroro i više djece i da nastoje svake godine da obebijede što više udžbenika i školskog pribora za tu djecu.

Grad Banja Luka od 2005. godine uručuje knjige za djecu iz romskih porodica, a od 2010. i djeci iz porodica sa četvoro i više djece. Ove godine priča je prošriena pa su, prvi put, nabavljeni i udžbenici za djecu iz porodica koje su korisnici prava na novčanu pomoć. Za ovu namjenu, Grad je izdvojio ukupno 15.000 KM.

 

 

Ostavite komentar: