Begić o Ilićevoj izjavi: Politički suicidno je udžbenike povezivati sa proceduralnim greškama

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka, Ivan Begić, oštro je reagovao na izjavu predsjednika Skupštine, Mladena Ilića, da će nabavka udžbenika za osnovce u Banjaluci u narednom periodu stvoriti probleme u funkcionisanju Grada.

“S osjećajem najdubljeg žaljenja šta sve mora da izgovori mladi kolega, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, moram reći da se njegova izjava posvađala sama sa sobom i sa stvarnim stanjem. Hvaliti i pozdraviti odluku da osnovnoškolci dobiju udžbenike, ali kritikovati navodne proceduralne greške, te sa druge strane prepoloviti naknade od poreza na nepokretnosti za četiri miliona, opstruisati usvajanje budžeta i praviti se slijep i gluv kada se ulažu amandmani na prijedlog budžeta koji Grad prave nefunkcionalnim je zaista politički suicidno”, rekao je Begić, saopšteno je iz PDP-a.

On dodaje da mu je žao što Ilić, koji se predstavlja kao pravnik, ne poznaje osnovne pravne postulate i da ga tome gimnazijalac i srednjoškoloc moraju učiti.

“Politički je nezreo, to se vidi i u tome da je njegov šef Dodik smogao snage da pozdravi ovu odluku jasno i glasno, dok je Ilić tražio prostor za kritiku najsjajnije stvari za Banjaluku u ovoj godini. Ilić je zaista znao pokazati naznake ljudskosti i korektnosti, ali je poput krave koja da 10 litara mlijeka i onda se ritne i sve to prospe. Tako i Ilić, uradi pametnu stvar i onda se ritne i padne i u sopstvenim redovima i među narodom. Ne likujem, žao mi je što mlad čovjek sebe na takav način unižava”, zaključuje Begić.

Ostavite komentar: