Banjaluka – Zaključak o radnom vremenu 21. novembra

U Republici Srpskoj, četvrtak 21. novembar, Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, je republički praznik i neradni dan.

Na republički praznik – Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, u četvrtak 21. novembra 2019. godine, na području grada Banjaluke, mimo odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, u vremenu od 8.00 do 13.00 časova, mogu da rade:

  • prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i proizvodima od mesa (mesnice);
  • prodajni objekti u kojima se obavlja trgovina na malo cvijećem (cvjećare);
  • trgovine na malo prehrambenim i neprehrambenim proizvodima (djelatnost prodavnica mješovite robe), u vlasništvu samostalnih preduzetnika;
  • poslovni subjekti koji se bave pružanjem frizerskih i drugih tretmana za uljepšavanje.

Ovaj zaključak gradonačelnik Banje Luke je donio na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banja Luka, koja je izrazila potrebu za radom u četvrtak 21. novembra, a sa ciljem zadovoljavanja povećanih potreba građana za robama široke potrošnje, te za uslugama frizera i salona za uljepšavanje.

Gradska uprava grada Banjaluka neće raditi 21. novembra na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.

 Ostavite komentar: