Banjaluka uz hrabre mrvice: Na humanitarnom bazaru skupljeno 2.470 evra za Lanu i Minju

Na humanitarnom bazaru u Banjaluci prikupljeno je 2.470 evra za liječenje djevojčica Lane Jovanović i Minje Matić iz Srbije, koje boluju od spinalne atrofije mišića.

“S obzirom na to, da je u međuvremenu, dok je organizacija bazara trajala, novac za djevojčicu Lanu prikupljen, novac sa ovog bazara uplaćen je za liječenje djevojčice Minje”, naveli su organizatori, žene iz Fejsbuk grupe Normalne mame Banjaluka.

Organizatori su dodali da se slični događaji i manifestacije poslije ovog bazara očekuju i u drugim opštinama i gradovima Republike Srpske. Ovaj humani događaj održan je u subotu, 31. oktobra, na platou ispred Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš.

Na bazaru su se po simboličnim cijenama mogle kupiti garderoba, igračke, knjige, nakit, kolači, slatkiši, slaniši i sve drugo što je prikupljeno donacijama dobrih i plementih građana iz Banjaluke.

“Duboko saosjećajući sa svim građanima Srbije koji mjesecima prikupljaju novac za liječenje djece oboljele od mišićne atrofije tip jedan za čiji lijek je potrebno nevjerovatnih 2.400.000 dolara za svako dijete ovaj bazar predstavlja prvi događaj u Republici Srpskoj organizovan u ovu svrhu”, naveli su organizatori.

Iz Fejsbuk grupe su dodali da “znati da postoji lijek za bolest djeteta, a da niste u mogućnosti da ga svom djetetu priuštite, ne može nikoga ostaviti imunim”. Organizatori prvog humanitarnog bazara zahvalili su svim građanima koji su dali doprinos ovoj manifestaciji, kao i svim medijima koji su ovom događaju dali još veći značaj.

“Budite humani i dalje nastavite doprinositi liječenju djevojčice Minje Matić tako što ćete tokom mjeseca novembra pozivati M:tel broj 1433 i time donirati jednu KM za njeno liječenje”, poručili su iz “Fejsbuk” grupe “Normalne mame Banjaluka”.

Ostavite komentar: