Banjaluka uvodi nove naljepnice za taksi vozila

BANJALUKA – Od ponedjeljka 1. juna, počeće izdavanje evidencionog broja, odnosno tzv. taksi naljepnica za svih 265 taksi vozila, koje saobraćaju u Banjoj Luci. Ova naljepnica služi kao dokaz da se radi o registrovanom taksi prevozniku.

Taksi naljepnica se izdaje početkom svake godine sa rokom važenja od godinu dana, a zbog aktuelne epidemiološke situacije, bilo je odloženo izdavanja ovih potvrda.

Samostalni taksi prevoznici, kao i preduzeća registrovana za taksi prevoz, su dužni da istaknu ovu naljepnicu u gornji desni ugao prednjeg vjetrobranskog stakla, sa unutrašnje strane. Ukoliko se ne postavi, propisana je odgovarajuća novčana kazna.

Kako su naveli iz resornog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, građani na ovaj način mogu sami da kontrolišu odnosno na licu mjesta da se uvjere da li neko pokušava da obavlja nelegalni taksi prevoz na području grada.

Evidencioni broj odnosno taksi naljepnica za 2020.godinu, sa grbom grada, je žuto-crvene boje, na kojoj je crnom bojom naveden evidencioni broj, a sa unutrašnje strane se nalazi hologramska zaštita. Izdavanje je besplatno – zaključili su iz odjeljenja.

Taksi prevoz u Banjaluci obavlja devet udruženja i jedno preduzeće.

  

Ostavite komentar: