Banjaluka uskoro dobija trećeg “pauka”

Raspisan je tender za nabavku novog vozila “Pauk” službe, koje će umnogome olakšati rad ove službe, potvrdili su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Grad trenutno raspolaže sa dva vozila za premještanje nepropisno parkiranih vozila, koja su nabavljena 2008. godine, a uskoro bi trebalo da dobije i treće.

“Ova dva ‘pauk’ vozila koja imamo u našoj službi nabavljena su 2008. godine, a njihovo vrijeme amortizacije je isteklo, te se u zadnje vrijeme veoma često kvare”, istakli su u ovom odjeljenju.

Gradonačelnik Igor Radojičić ranije je rekao da je potrebno da se “Pauk” služba opremi novim vozilom, te da će ono vremenom samo sebe otplatiti.

Građani su često ogorčeni jer im kretanje trotoarom remete nesavjesni vozači, koji svoje četvorotočkaše nepropisno parkiraju, te smatraju da će nabavka novog “pauk” vozila biti od pomoći.

Mirko S., koji živi u naselju Borik, kaže da mu smetaju automobili parkirani na biciklističkim stazama, jer na posao svakodnevno ide biciklom.

“Često zbog automobila parkiranih na biciklističkim stazama moram biciklom da pređem na trotoar, ako i on nije zakrčen automobilima. Ne mogu ni da zamislim kako je majkama koje djecu voze u kolicima i zbog auta na trotoaru moraju da izađu na ulicu”, rekao je ovaj građanin.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavite komentar: