Banjaluka: Upućen prijedlog odluke o promjeni radnog vremena trgovinskim centrima

Grad Banjaluka uputio je prijedlog odluke o promjeni radnog vremena trgovinskim centrima u Banjaluci.

Prijedlog će se naći pred odbornicima Skupštine grada u ponedjeljak, 8.aprila – rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu grada Banjaluke Radenko Komljenović.

Komljenović je istakao da očekuje da će odluka od strane odbornika biti prihvaćena.

Radenko Komljenović

– Moram da kažem da će grad Banjaluka usvajanjem Strategije razvoja grada opredijelio da se razvija kao regionalni i kao turistički centar. Smatramo da postoje veliki potencijali u razvoju turizma. Sigurno je da su trgovinski centri perspektiva i budućnost, između ostalog, za privlačenje građana koji su van Banjaluke u Banjaluku.

Oni će provoditi vrijeme ne samo u trgovinskom centru, nego će obići i naš grad, naše restorane, te potrošiti određenu sumu novca – naglasio je Komljenović i dodao da je cilj odluke svakako i veći priliv novca u budžet grada.

Naveo je da je odluka koja je do sada bila na snazi predviđala mogućnost rada trgovinskih centara nedjeljom do 16 časova.

– Analizirajući stanje u okruženju u svim većim gradovima u BiH, ali rekao bih i u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, mahom trgovinski centri rade do 21 ili 22 časa – zaključio je Komljenović i istakao da se grad Banjaluka zalaže da odnos prema zaposlenima u trgovinskim centrima bude prema Zakonu o radu.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: