Banjaluka u znaku etno spektakla: Evo šta vas očekuje za doček Pravoslavne nove godine

09.01.2024. | 08:04

Za doček Pravoslavne nove godine u Banjaluci sve sugrađane ali i mnogobrojne posjetioce i ove godine očekuje etno spektakl, najavljeno je iz Gradske uprave. 

Naime, u izuzetno bogatom programu koji počinje 13. januara od 21 čas, nastupiće članovi pjevačkih grupa RKUD-a „Pelagić“, KUD Čajavec“, KUD Sveti Sava, KUD Piskavica, Muzički Atelje Jelene Stanišić, ted mladi sugrađanin Danilo Milosavljević.

Zvijezde večeri na dočeku Pravoslavne nove godine biće etno pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač Milan Vasić, a u okviru programa te večeri nastupiće i Trubački orkestar „Barka Brass“.

Na ovaj način publici koja bude prisustvovala koncertu, biće predstavljena bogata riznica krajiških pjesama koje se na prostoru nekadašnje Bosanske Krajine pjevaju od davnina i prenose s koljena na koljeno.

Banja Luka će na taj način da promoviše banjalučke pjevačke grupe i muzičke medaljone, koji su duboko ukorijenjeni u bogatu srpsku tradiciju i koji lokalno uzdižu do nivoa univerzalnog.

Bogat i raznovrstan program počinje u 21 čas na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja, a nakon programa u ponoć je predviđen moleban povodom Pravoslavne nove godine.