Banjaluka u stanju pripravnosti

Gradski štab za vanredne situacije, sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem na čelu, donio je odluku o dizanju u stanje pripravnosti pripadnika Civilne zaštite i njihovom raspoređivanju na kritične tačke na području grada.

Trenutno, najugroženije tačke su na području Derviša i Lazareva.

Sjednica je održana u 20 časova, a Radojičić je nakon sjednice rekao da prate situaciju na svim kritičnim tačkama, da je Vrbas i dalje pod kontrolom, ali da se nakon što su narasle pritoke u hiroakumulaciju Bočac povećalo se i isticanje vode iz hidroakumulacije.

“Očekujem da će Vrbas tokom večeri još rasti zbog čega treba upozoriti građane da ovo prate, nije to još ni blizu onoga što smo imali 2014. godine, ali može se očekivati da Vrbas još raste. Večeras smo podijelili dodatne zadatke kada je riječ o podizanju jedinica Cvilne zaštite, rasporedu vreća i određene tehnike i pratimo situaciju” izjavio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, kritično je u zoni oko rijeke Vrbanje i nizvodno od ušća Vrbanje u Vrbas.

Naveo je i da u Banjaluci na više lokacija postoje pojedinačni problemi, manje bujice i potoci, kao što je u naseljima Novoselija, Karanovac, Lauš, Saračica, Borkovići, Starčevica i Debeljaci.

Vodostaj rijeke Vrbas na mjernom mjestu Delibašino selo kod Banjaluke večeras u 20 časova je iznosilo 471 centimetar, dok je vodostaj Vrbanje u istoimenom naselju bio 429 centimetar, pokazuje izvještaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor:(MONDO) 

Ostavite komentar: