Banjaluka: U prazničnim danima traži se krevet više

Do Nove godine je ostalo nekih 15-ak dana, a smještajni kapaciteti u Banjaluci skoro pa popunjeni. Sjajni izvođači koji će zabavljati građane u najluđoj noći jedan su od glavnih razloga za sve veći broj turista koji mahom dolaze iz Slovenije.

Od posljenjeg dana u godini do najveselije,novogodišnje noći ostalo nam je 15-ak dana, a smještajni kapaciteti skoro pa popunjeni. Banjaluka ove godine, u odnosu na prethodnu, nudi više kapaciteta, uprkos tome, krevet više i dalje se traži.

– Banjaluka može da se pohvali da ove godine za novogodišnje praznike popunjenost kapaciteta je veća od 95 odsto, svi ovi smještajni kapaciteti u Banjaluci su popunjeni za naredne praznike. Možemo da kažemo da Banjaluka ove godine raspolaže sa više od 3.000 kreveta – kaže Branka Branković, portparol Turističke organizacije Banjaluka.

Poređenja radi, prošle godine Banjaluka je nudila 1.891 krevet. Zainteresovanost turista ove godine dovela je do povećanja smještajnih kapaciteta. Prema podacima iz Turističke organizacije na raspolaganju su i novi kapaciteti, zhvaljujući otvaranju novih hotela, kao i usluzi stan na dan.

– Јa sam već u novembru mjesecu, polovinom novembra imao 10 rezervacija. Nažalost, neke sam morao i odbiti jer kapaciteti mi nisu toliki. Tako da sam početkom decembra sve svoje kapacitete popunio – ističe Milan Ćurlić.

I hosteli skoro pa puni. A najviše turista upravo je iz Slovenije.

– Trenutno još nisu popunjeni svi kapaciteti, imamo još par slobodnih soba, raspitivanje postoji, gosti su zainteresovani, tako da se nadamo da ćemo u najskorijem roku i to popuniti – napominje Tanja Mijić.

Turisti i građani Banjaluke biće u prilici da uživaju tri dana u dobroj muzici. Za 30. decembar najavljen je nastup Marije Šerifović, staru godinu ćemo ispratiti uz grupu “Crvena jabuka” i Јelenu Tomašević, a za rezprizu Nove godine, nastupiće Aleksandra Prijović.

Publiée par BL Portal sur Mercredi 23 octobre 2019

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: