Banjaluka u junu dobija Marriott hotel

22.02.2019. | 16:52

BANJALUKA – Izgradnja hotela „Courtyard by Marriott“ u Banjaluci, po franšizi najvećeg svjetskog hotelskog brenda „Marriott International“, u završnoj je fazi, a hotel bi trebalo da bude otvoren u junu.

Prvi „Marriott“ hotel u Republici Srpskoj, koji u centru Banjaluke otvara domaća kompanija „MMI Razvoj projekata“, imaće četiri zvjezdice prema svjetskim standardima, a izgradnja će koštati deset miliona evra.

Direktor ove kompanije Nada Kuzmanović kaže da su u toku završni radovi na objektu, da je bilo određenih kašnjenja te da je zbog toga otvaranje pomjereno i umjesto u maju, biće u junu.

„Datum još nismo tačno precizirali dok od izvođača iz Beograda ne dobijemo tačan datum završetka radova, ali planiramo da to bude u junu“, kazala je Kuzmanović.

Ona je istakla da hotel ima 118 soba, tri sobe za osobe sa ograničenim sposobnostima, konferencijsku salu sa 150 mjesta, u skladu sa Marriott standardima. Hotel će imati i tri manje sale za sastanke, restoran sa 90 mjesta unutra i terasom sa oko 20 mjesta.

„Nećemo imati velnes centar jer nije po njihovom standardu. On nije zabranjen, ali da smo ga radili, taj centar ne bi mogao da se izdržava od gostiju hotela, a standard „Marriotta“ brani da se miješaju gosti hotela i spoljni gosti, tako da smo od velnesa odustali. Mjesto koje smo planirali za velnes pretvorili smo u sale za sastanke“, kazala je ona.

Pojasnila je da će hotelom upravljati firma iz Srbije, ovlaštena od strane „Marriotta“ što je, takođe, po njihovom standardu.

„Već smo razgovarali sa rukovodećim kadrovima koji će biti u hotelu. Generalni direktor će biti zaposlen već u martu, a onda za njim i ostali rukovodeći kadar. U punom kapacitetu hotel će brojati više od 60 zaposlenih, ali će za početak to biti manji broj“, kazala je Kuzmanović i dodala iskustva pokazuju da hotel tek u trećoj godini dolazi u fazu stabilizacije i punog rada, tako da će u prvoj fazi biti zaposleno oko 40 radnika.

Najveći svjetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata potpisali su krajem 2017. godine franšizni ugovor o otvaranju hotela „Courtyard by Marriott“ u Banjaluci.

„Marriott International“ je najveći svjetski hotelski brend, sa više od 6.200 hotela u 125 zemalja, sa portfoliom od 30 hotelskih brendova, sa više od 1,2 miliona smještajnih jedinica i preko 100 miliona članova lojaliti kluba.

Marriott je i regionalni lider u hotelijerstvu, sa hotelima otvorenim u Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, Skoplju i drugim gradovima.

 

Izvor:(Capital.ba)