Banjaluka: Tužilaštvo otvorilo istragu o ekološkoj katastrofi u aferi “piralen”!

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka otvorilo je istragu u vezi za zagađenjem zemljišta u krugu banjalučkog “Incela” gdje se u zemlju izlila veća količina kancerogenog ulja piralen i drugih metala.

Da je istraga otvorena za SrpskaCafe portal potvrdila  je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović, navodeći da su istražne aktivnosti pokrenute na osnovu medijskih izvještaja, da bi potom i PU Banjaluka o cijelom incidentu obavijestila dežurnog tužioca.

– PU Banjaluka juče je obavijestila dežurnog tužioca u vezi sa zagađivanjem zemljišta u krugu “Incela” u Banjaluci. Kako je tužilaštvo ranije raspolagalo sa informacijom iz medija da je Inspektorat RS, uputio inspektore na lice mjesta, OJT Banjaluka zatražilo je od Inspektorata RS da nam dostavi kompletnu informaciju o izlijevanju ulja u krugu „Incela“, te da ukoliko već postoje osnovi sumnje protiv određenih pravnih ili fizičkih lica da su počinila krivična djela protiv životne sredine dostave izvještaj tužilaštvu – rekla je Maja Đaković Vidović.

Ona navodi da je tužilaštvo od advokata iz Banjaluke juče zaprimilo i krivičnu prijavu protiv nepoznatih osoba u vezi sa Poslovnom zonom “Incel” zbog sumnje da su počinjena krivična djela oštećenje objekata i uređaja za zaštitu životne sredine iz člana 347. Krivičnog zakonika RS.

– Ta krivična prijava je takođe dodjeljena u rad postupajućem tužiocu i u toku su provjere svih navoda iz prijave – rekla je Đaković Vidović.

 

Izvor:(SrpskaCafe)Ostavite komentar: