Banjaluka – Tržnica najavila manifestaciju “Dan za hvala”

“Dan za hvala” se održava već 20 godina, i ovom manifestacijom kako i sam naziv ukazuje preduzeće Tržnica se zahvaljuje poslovnim partnerima, građanima Banjaluke i regije na povjerenju i saradnji.

Rekao je to generelani direktor društva Nemanja Bilanović i dodao da je to samo jedan od događaja kojim će ovo preduzeće već tradicionalno proslaviti predstojeći praznik Duhovi koje je i krsna slava ovog preduzeća.

U nedjelju ćemo krsnu slavu obeležiti slavskim ručkom po našim pravoslavnim običajima, a uručićemo i zahvalnice istaknutim poslovnim partnerima i našim radnicima. U ponedjeljak će predstavnici Tržnice posjetiti Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i štićenicima odnijeti prigodne poklone. Tradicionalno za Duhovski utorak održaće se po 20 jubilarni put manifestacija „Dan za hvala“ na Novoj pijaci u od 11 do 15 časova uz bogat kulturno-umjetnički program, smotru autohtonih sorti konja i rasnih grla, vožnju fijakera sa Nove pijace do tvrđave Kastel i nazad kao i zajednički ručak sa posjetiocima –rekao je Bilanović.

Naglasio je da Tržnica ove godine slavi 92 godina postojanja i da spada u red najstarijih preduzeća na ovim prostorima.

– Od milja je nastao slogan 2007.godine „Mali grad u našem gradu“ koji je i danas akutuelan jer Tržnica živi i razvija se sa našim gradom, od malog vašara pored tvrđave Kastela do današnjeg objekat površine 20.000 metara kvadratnih na kom na mogu pozavideti veći i razvijeniji gradovi. Tržnica je bila i ostala dinamično mjesto, mjesto okupljanja, smijeha, svađe i Tržnica pamti dobra i loša vremena, ali opstaje – rekao je Bilanović.

Istakao je da takav način trgovine privlači Banjalučane, ali i građane iz regije.

– Pored toga posljednjih godina bilježimo trend rasta posjete turista, odnosno stranih kupaca koji vrlo rado obilaze Tržnicu i ona postaje turistički brend grada – rekao je on.

Napomenuo je da današnja Tržnica posluje u sastavu korporativne porodice 14 preduzeća u vlasništvu matičnog preduzeća MG Mind.

– Tržnica od 2011.godine od kada je u vlasništvu tog preduzeća pozitivno posluje, spada u red stabilnih privrednih društava Banjaluke zahvaljujući prvenstveno domaćinskom poslovanju i našim vrijednim radnicima. Tržnica zapošljava 130 radnika, redovno isplaćuje plate, poreze i doprinose – rekao je Bilanović i dodao da je nabolji pokazatelj njihovog uspješnog poslovanja podatak za prethodnu godinu u kojoj je ostvaren prihod od 15,6 miliona KM i dobit od 2,4 miliona KM.

Istakao je da Tržnica spada i u društveno odgovorna pravna lica, te da u okviru mogućnosti učestvuje u nizu humanitarnih akcija te pomaže sportske i kulturne manifestacije.

 

Izvor:(SrpskaInfo)Ostavite komentar: