Banjaluka: Redukovano radno vrijeme za vrijeme prvomajskih praznika

Na području grada Banjaluka na Međunarodni praznik rada – 1. maj biće skraćeno radno vrijeme pojedinih trgovačkih objekata, dok će autobusi gradskog i prigradskog prevoza saobraćati po prazničnom režimu, odnosno rasporedu koji važi nedjeljom, rečeno je Srni u Gradskoj upravi Banjaluka.

U periodu od 7.00 do 12.00 časova mogu da rade prodajni objekti koji se bave trgovinom na malo mesom i ribom, dok je radno vrijeme trgovina pogrebnom opremom od 8.00 do 21.00 čas.

Bez ograničenja mogu da rade pekare, dragstori i trgovinski objekti na autobuskoj i željezničkoj stanici i benzinskim pumpama.

U Gradskoj upravi navode da je radno vrijeme poslovnih subjekata u četvrtak, 2. maja, regulisano kao rad nedjeljom, te da Gradska uprava neće raditi 1.i 2. maja.

Iz Doma zdravlja Banjaluka je saopšteno da će za vrijeme prvomajskih praznika Služba porodične medicine, odnosno dežurni timovi u Poliklinici i u Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od 7.00 do 20.00 časova, dok će dežurni stomatolog raditi u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa.

Specijalističke pedijatrijske ambulante radiće u periodu od 7.00 do 14.00 časova u ambulantama u Poliklinici.

U poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca će biti zbrinjavana u ambulantama porodične medicine u Poliklinici i u Platonovoj ulici.

Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa u Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći, koja će takođe raditi 24 časa.

Dežurna apoteka za vrijeme prvomajskih praznika biće “1. maj”, u Ulici Milana Tepića.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: