Banjaluka – Raspisan javni poziv za gradske obveznice

Grad Banjaluka objavio je danas javni poziv za upis i uplatu emisije obveznica, kojim namjerava finansirati brojne javne projekte, poput gradnje više novih vrtića, parkova, sportskih dvorana i puteva.

Poziv je upućen svim domaćim i stranim fizičkim i pravnim licima, a emisija obveznica iznosi 12 miliona KM.

I pored pada javnih prihoda kao posljedice epidemiološke situacije, Grad je odlučio da ne zaustavlja kapitalne investicije zbog čega je donesena odluka o emisiji obveznica za njihovo finansiranje.

Uz pomoć obveznica, trebalo bi da budu finansirani sljedeći projekti: izgradnja vrtića „Kolibri“– II faza, nabavka opreme za dječije vrtiće („Ježeva kućica“, „Kolibri“, u naselju Petrićevac i u naselju Kuljani), izgradnja i nabavka opreme za sportsku dvoranu na Starčevici, izgradnja sportske dvorane na Laušu, izgradnja parka u naselju Ante Jakića, izgradnja fudbalskog igrališta sa vještačkom travom kod tržnog centra „Delta planet“ – II faza, rekonstrukcija sportskih terena, izgradnja društvenog doma u Gornjoj Piskavici, izgradnja vrelovoda u Adi, nastavak izgradnje mosta u Srpskim toplicama, izgradnja Šargovačke ulice – II faza, izgradnja saobraćajnice u Priječanima, produžetak saobraćajnice „Paralela“ do Sanske ulice, investiciono održavanje, rekonstrukcija i modernizacija saobraćajnica, pribavljanje zemljišta za izgradnju saobraćajnica i javnih saobraćajnih površina, izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni „Ramići“ i informatičko opremanje Gradske uprave.

Prema javnom pozivu, ukupna nominalna vrijednost obveznica iznosi 12.000.000 KM, sa kamatom od 4 odsto godišnje i rokom dospijeća deset godina. Broj obveznica koje se emituju je 120.000, nominalne vrijednosti po obveznici 100 KM.

Početak upisa i uplate obveznica je 3. jul 2020. godine i ovaj proces traje osam dana.

Sve detalje možete pogledati u javnom pozivu i jedinstvenom prospektu, koje možete preuzeti u nastavku:

 

Izvor:(Grad Banjaluka)

 

 

Ostavite komentar: