Banjaluka poklanja knjige drugim opštinama: Poznato kad i gdje

04.08.2023. | 12:39

Počinje raspodjela očuvanih kompleta udžbenika koje Grad Banjaluka poklanja učenicima osnovnih škola iz drugih opština Republike Srpske, poručuju iz Gradske uprave Banjaluka.

Naime, u periodu od 7. do 22. avgusta, Grad Banjaluka podijeliće preko 3.000 kompleta udžbenika u 20 lokalnih zajednica Srpske.

,,Zahvaljujući odgovornim učenicima banjalučkih škola, koji su tokom protekle godine sačuvali udžbenike, učenici od petog do devetog razreda iz sljedećih opština: Brod, Šamac, Vukosavlje, Modriča, Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče,  Han Pijesak, Krupa na Uni, Srbac, Kupres, Ljubinje, Bileća, Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, Kneževo i Oštra Luka, dobiće na poklon komplete očuvanih udžbenika, koji su prikupljeni iz 26 osnovih škola sa područja našeg grada”, ističu iz Gradske uprave Banjaluka.

Raspored podjele udžbenika:

ponedeljak, 07. avgust

Brod, Šamac, Vukosavlje, Modriča;

srijeda, 09. avgust

Osmaci, Bratunac, Ugljevik, Istočna Ilidža, Čajniče, Han Pijesak ;

četvrtak, 10. avgust

Krupa Na Uni, Srbac;

petak, 11. avgust

Kupres, Ljubinje, Bileća

utorak, 22. avgust

Čelinac, Kotor Varoš, Teslić.

,,Opštine Kneževo i Oštra Luka su samostalno organizovali preuzimanje udžbenika, dok će u slučaju eventualne izmjene rasporeda transporta, novi termini biti blagovremeno objavljeni na stranici Grada Banjaluka, napominju iz Gradske uprave.

Podsjećaju, Grad Banjaluka već treću godinu za redom obezbjeđuje besplatne udžbenike za banjalučke osnovce, a od prošle godine uspostavljena je i praksa da se očuvani kompleti udžbenici preusmjere drugim opštinama Republike Srpske.