Banjaluka – Neradni dani za vrijeme božićnih praznika i za Dan Republike – Radno u trgovinsko, zanatsko i uslužnu djelatnost

Gradska uprava neće raditi u ponedjeljak, 7. januara kada se obilježava vjerski praznik pravoslavni Božić, te u srijedu, 9. januara kada se obilježava Dan Republike Srpske.

„Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti, prema zakonu, imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta na Badnji dan i Božić, odnosno 6. i 7. januara“, saopšteno je danas iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Neradni dan je, prema zakonu, i republički praznik 9. januar – Dan Republike Srpske.

„U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti“, navedeno je u saopštenju.

Na republički praznik, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banjauka mogu samo da rade: u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 

Ostavite komentar:

88nnd4crj7