Banjaluka – Memorijalna šetnja u spomen na Marka Stanojevića 13. januara

Planinarsko društvo Gora Banjaluka, održaće 13. januara drugu memorijalnu šetnju u spomen na njihovog prerano preminulog prijatelja Marka Stanojevića, koji je jedan od osnivača ovog društva.

– Marko je bio jedan od osnivača našeg planinarskog društva, a preminuo je u martu 2017. godine nakon kraće i teške bolesti. Šetnja će se održati na relaciji: Zeleni most – Trešnjik – Zmajevac – Repetitor na Starčevici – Potok, što je ujedno i posljednja akcija koju je Marko kao planinar organizovao i u kojoj je učestvovao. Staza je duga oko 12 kilometara, pogodna je za sve učesnike i trajaće oko četiri sata. Okupljanje učesnika je u 10 časova kod Zelenog mosta – naveli su iz PD Gora te dodaju da je akcija besplatna.

Iz društva su zamolili sve zainteresovane da se prijave u inboks stranice društva radi evidentiranja, ili nakon 17 časova na broj telefona 065/984-120 (kontakt osoba: Dragan Gajić).

Marko Stanojević je rođen 1986. u Banjaluci gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje te Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjaluci, Studijski program za geografiju. U Beogradu je završio postdiplomske studije na Geografskom fakultetu.

Od 2010. godine bio je zaposlen na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci u zvanju asistenta, na Studijskom programu za geografiju i Studijskom programu za prostorno planiranje, a od 2014. godine bio je u zvanju višeg asistenta.

Stanojević je jedan od idejnih tvoraca projekta “Upoznaj Srpsku“, koji je postao izuzetno prepoznatljiv tokom dvije godine njegovog postojanja. On je obavljao funkciju predsjednika Asocijacije istraživača “Upoznaj Srpsku”.

– Marko je aktivno učestvovao u svim fazama izrade veb sajta, terenskim radovima, kao i redovnim aktivnostima u okviru osnivanja i funkcionisanja Asocijacije. Markov doprinos u realizaciji ovog projekta je nemjerljiv. Na svemu ćemo mu biti vječno zahvalni – piše na pomenutoj stranici.

Takođe, Marko je bio sekretar Geografskog društva Republike Srpske, član Istraživačkog centra „Iskon“ (udruženje za promociju prirodnih i kulturnih dobara Republike Srpske) i tehnički urednik naučnog časopisa „Herald“. Učestvovao je na više naučnih i stručnih skupova (10). Autor je ili koautor više naučnih, stručnih i naučno-popularnih radova (21), koji su objavljeni u različitim naučnim i stručnim časopisima, te zbornicima radova sa naučnih skupova. Učestvovao je u realizaciji više naučno-istraživačkih projekta.

 

Izvor:(SrpskaCafe)

 

Ostavite komentar: