Banjaluka ima prijedlog! Grad poziva resorno ministarstvo na sastanak zbog nabavke udžbenika

Kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika, Grad Banjaluka pozvao je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske na hitan sastanak s obzirom na to da je u sredstvima javnog informisanja objavljena informacija da Vlada Republike Srpske nabavlja udžbenike za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola na području Srpske.

Prijedlog Grada je da se novac koji je planiran za udžbenike za treći i četvrti razred u Banjaluci, usmjeri za nabavku udžbenika za učenike petih razreda u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

“S obzirom na to da je Grad Banjaluka sproveo tender za nabavku udžbenika od trećeg do devetog razreda osnovnih škola u Banjaluci, te da je gradonačelnik juče potpisao ugovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, smatramo da je potrebno da se održi hitan sastanak kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika”, kazao je savjetnik gradonačelnika za ekonomske i međunarodne projekte Bojan Kresojević.

On je napomenuo da je Grad sproveo kompletnu javnu nabavku i prema Zakonu o javnim nabavkama mora zaključiti ugovor u skladu sa tenderskom dokumentacijom i specifikacijom i na taj način ne postoji ni formalna mogućnost da Grad Banjaluka odustane od tog dijela.

Podsjećanja radi, delegacija Grada Banjaluke bila je u martu ove godine na sastanku kod predsjednika Vlade Rebulike Srpske kada je zatražila podršku u obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za osnovce. Međutim, tada je rečeno da Vlada RS za te namjene nema sredstava.

Ostavite komentar: