Banjaluka domaćin! Obilježavanje Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi na Trgu Krajine

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Grada Banjaluka domaćin je i organizator ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi na nivou Republike Srpske, najavljeno je iz Gradske uprave. 

Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi ove godine će se obilježiti tri dana ranije i to danas, 11. juna 2021. godine u 12 časova, na Trgu Krajine u Banjaluci.
Grad Banjaluka tradicionalno podržava rad ovog udruženja i upriličiće simbolične nagrade za dobrovoljne davaoce krvi – lica koja su dala krv 100 i više puta.
Kako bi poslali javnosti najljepšu sliku humanosti koja karakteriše naš grad i promovisali značaj dobrovoljnog davanja krvi, na obilježavanju Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 11. juna 2021. godine prisustvovaće i gradonačelnik Grada Banjaluke Draško Stanivuković sa saradnicima.
Takođe, planirano je da gradonačelnik istog dana primi predsjednika Saveza dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i predsjednika Upravnog odbora ovog saveza, osam predsjednika Udruženja dobrovoljnih davalaca iz Republike Srpske, predstavnike Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka, te četiri lica sa Kosova i Metohije.

Ostavite komentar: